2014-03-10 15:59:05• hírek • Kocsis Zoltán

Két albán férfi próbált Magyarországra szökni Peténél

A szombati nap folyamán két albán állampolgár próbált meg illegálisan bejutni Magyarország területére a petei határátkelő közelében. A határőrök őrizetbe vették az illegális átlépés megszervezőjét is. Suceava megyében tíz szíriai menekültet fogtak el.

A határőrség tájékoztatása szerint a két férfi „a határőrzési pontok megkerülésével" próbálta meg elhagyni Romániát és bejutni Magyarország területére. Egy harmadik albán állampolgárt is feltartóztattak a határnál: a gyanú szerint ő szervezte meg két honfitársa illegális határátkelését.

A vizsgálatok szerint a két férfi legálisan lépett korábban Románia területére, ám elhagyni már illegálisan próbálták meg. Bevallásuk szerint a schengeni övezet országaiba próbáltak meg eljutni.

Szintén ezen országok valamelyikében álmodta meg a szebb jövőt az a tíz szíriai állampolgár, akiket a Máramarosszigeti Határőrség Területi Felügyelőség másik részén, Suceava megyében fogtak el. A határőrök a hőkamera segítségével vették észre azt az embercsoportot, amely szombat este Vicovu de Sus település felé közeledett. Sikerült őket elfogni és azonosítani. Kiderült, tíz szíriai állampolgárról van szó: kilenc férfiról és egy nőről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: